مطالب سایت

بهترین روش تست قطعات پکیج دیواری

تست-قطعات-پکیج

پکیج از قطعات و اجزای مختلفی ساخته شده است. عمکلرد بهتر و بازدهی بیشتر این پکیج دیواری، به سالم بودن قطعات آن بستگی دارد. تنها اقدام برای اطمینان از سلامت قطعات، امتحان کردن قطعات پکیج است. با توجه به اهمیت این موضوع، قصد داریم در این مقاله از مرکز فروش به بررسی قطعات پکیج دیواری و نحوه تست کردن آنها بپردازیم. در این مقاله راهکارهایی به شما داده شده است که به راحتی بتوانید تست قطعات پکیج دیواری بوتان یا تست قطعات پکیج ایران رادیاتور یا هر پکیجی که از آن استفاده می کنید را یاد بگیرید. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مشاوره مرکز فروش تلفن:02177272942

قطعات یدکی پکیج

قطعات یدکی پکیج به چهار دسته عمده تقسیم می شوند که هر کدام از این دسته ها خود شامل قطعات مختلف با کارایی جداگانه هستند. این چهار دسته عبارتند از :

  • سنسورهای پکیج وضعیت دستگاه را به برد اعلام می کنند.
  • قطعات مجری فرمان تنها زمانی عمل می کنند که از برد فرمانی دریافت کنند
  • قطعات مکانیکی پکیج که نیازی به دستور از سمت برد پکیج را ندارند
  • برد الکترونیکی پکیج

معرفی و عملکرد قطعات پکیج

معرفی-و-عملکرد-قطعات-پکیج

قبل از پرداختن به طرز تست قطعات پکیج برای درک بهتر قطعات پکیج دیواری را به شما معرفی می کنیم و نحوه عملکرد آن ها را شرح می دهیم.

1.    مبدل حرارتی

مبدل حرارتی لوله هایی از جنس مس هستند. این لوله ها در چند ردیف و در جلوی مشعل تعبیه شده اند که کار انتقال حرارت از شعله به آب را برعهده دارند. مبدل ها در دو نوع تک منظوره و دو منظوره هستند. در مبدل های تک منظوره تنها یک سیال برای عبور آب مدار گرمایشی وجود دارد اما در مبدل های دو منظوره دو مسیر برای سیال تعیین شده است.

2.    منبع انبساط

منبع انبساط قطعه ای است که پشت دستگاه یا کنار محفظه احتراق قرار دارد که  مقدار فشار آب مدار گرمایشی را به طور دقیق کنترل می کند.

3.    شیر سه راهی

این شیر کار انتقال آب گرم از مبدل به سمت رادیاتورها یا مدار آب گرم مصرفی را انجام می دهد.  جز قطعات مکانیکی پکیج است که در پکیج های دو مبدله از آن استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید :  چرا آبگرمکن روشن نمیشه ؟

4.    ایرونت

ایرونت قطعه ای کوچکی است که در بالای پمپ تعبیه شده  که کار هواگیری پمپ را انجام می دهد. در صورتی که خراب شود عملکرد پمپ را با اختلال مواجه می کند

5.    سنسورهای پکیج

قطعات حسگر پکیج شامل سنسور پکیج دیواری، پرشر و ترموستات می شود. سنسور NTC کار کنترل دمای لوله مبدل را انجام می دهد. و پرشر کار کنترل میزان فشار آب را در مدار گرمایش را برعهده دارد و ترموستات هم دمای را تنظیم می کند.

6.    پمپ سیرکولاسیون

در داخل پمپ پروانه ای قرار دارد که با استفاده از نیروی گریز از مرکز آب را به چرخش در می آورد.

7.    فن پکیج

قطعه ای که بعد از احتراق دودهای حاصل را از دستگاه به بیرون می فرستد فن است که با مکش هوای تازه را به داخل پکیج می کشاند.

8.    فلوسوئیچ

 قطعه ای است که در مدار آب مصرفی وجود دارد که به سیستم گزارش می دهد که آب مصرفی به سمت برد کنترل پکیج باز شده است و محل قرارگیری آن در مدار آب مصرفی دستگاه می باشد.

همان طور که گفتیم برای عملکرد بهتر پکیج بایستی قطعات آن را تست کنید و نحوه تست قطعات پکیج دیواری را بدانید. در ادامه شما را با روش های تست قطعات پکیج آشنا خواهیم کرد.

لازم به ذکر است شما می توانید برای خرید قطعه مورد نظر با مرکز فروش قطعات پکیج دیواری در ارتباط باشید. این مجموعه بهترین قطعات پکیج را با مناسب ترین قیمت به دست مشتریان خود میسپارد.

راه های تست قطعات پکیج دیواری

راه-های-تست-قطعات-پکیج-دیواری

برای تست برخی از قطعات پکیج شما نیاز به تجهیزاتی مانند اهم متر و مولتی متر دارید تا بتوانید صحت و سالم آن ها تایید کنید.

1. اندازه گیری فشار ورودی کنترل گاز

برای عملکرد بهتر سیستم بایستی پکیج باید پیش از راه‌اندازی پکیج فشار ورودی کنترل گاز را چک کنید. برای این کار، درپوش شیر گاز را باز کنید و لوله مانومتر را داخل آن بگذارید. سپس پکیج را روشن و شیر آب گرم را تا انتها باز کنید.

فشاری که توسط مانومتر اندازه گیری می شود، باید متناسب با نوع گاز مصرفی تایید شده از سمت شرکت سازنده پکیج باشد. در غیر این صورت بایستی وضعیت گاز توسط یک کارشناس بررسی شود. اگر هم همه چیز درست بود، در ادامه پیچ کنترل گاز را ببندید و آن را محکم کنید.

بیشتر بخوانید :  چرا پکیج دیواری افت فشار دارد ؟

مشاوره مرکز فروش تلفن:02177272942

2. تست مدار مکانیکی پکیج

برای اطمینان از سالم بودن مدار مکانیکی پکیج سیم فاز را به پایین ترین و بالاترین سوزن وصل کنید. فراموش نکنید نصب این سیم باید به شکل موازی است. سیم نول باید به سوزن دوم از پایین نصب شده و برق متصل باشد.

در این حالت باید با فشاری حداقلی 5 و حداکثر 30 میلی بار به بخش ورودی اعمال شود تا گاز از قسمت خروجی مدار به بیرون برود. در صورت عدم خروج گاز، لازم است که پیچ شعله کم را در قسمت مدولار دستگاه تنظیم کنید.

3. تست مبدل پکیج (تک مبدله و دو مبدله)

برای تست سلامت مبدل های تک و دو مبدله بایستی یکی از مدارهای پکیج را تحت فشار هوا قرار دهید. بنابراین مبدل را داخل ظرفی پر از آب بگذارید.اگر حباب هایی از طرف مبدل خارج شد، می توان نتیجه گرفت که مبدل سوراخ است نیاز به تعمیر دارد اما در شرایطی که حباب های خارج شده از طرف لوله های مدار دیگر باشند. در واقع مسیرهای آب به یکدیگر راه پیدا کرده اند. مبدل بایستی تعویض شود .

4. تست ترمینال شیر سه ‌طرفه

برای تست این قطعه باید آن را در دو حالت مصرفی و گرمایشی تست کنید. برای تست ترمینال شیر سه طرفه در حالت گرمایشی، لازم است که سیستم را در حالت گرمایشی روشن کنید.

سپس دمایی که لوله برگشت دارد را قبل از ورود به پکیج و بعد از پمپ شدن به سمت مبدل باید اندازه بگیرید. اگر دما بعد از پمپ شدن به سمت مبدل، بیشتر از حالت قبل از ورود به پکیج بود نتیجه می گیریم که سوپاپ شیر سه طرفه به سمت مبدل ثانویه نشتی دارد.

برای تست ترمینال شیر سه طرفه در حالت مصرفی نیز بایستی آب گرم را باز کنید. بعد از اینکه دمای آب ثابت شد، دمای لوله برگشتی را چک کنید. اگر دمای گرم از میزان قبل بود، یعنی سوپاپ دچار نشتی شده است.

 

5. تست سلامت پرشر سوئیچ

روش تست قطعات پکیج خصوصا پر شر سوئیچ به کمک مولتی متر انجام می شود. در ابتدا باید نحوه تست قطعات پکیج با مولتی متر را بدانید. برای این کار دستگاه آوومتر را روی حالت بیزر قرار دهید. سپس دو سر سیم مولتی متر را به محل فیش های برق پرشر سوئیچ وصل کنید. در صورت سالم بودن سوئیچ بعد از روشن کردن دستگاه، صدای بیزر شنیده می شود، یعنی اینکه اتصال دستگاه برقرار شده است.

بیشتر بخوانید :  علت خرابی پکیج بوتان چیست؟

6. تست سنسور NTC

برای تست سنسور ان تی سی از دستگاه اهم متر استفاده کنید. دستگاه را در محدوده 10 کیلو اهم قرار دهید. پس از آن، سنسور را از پکیج جدا کنید و آن را در کنار یک سنسور NTC سالم بگذارید. سیم های اتصال اهم متر را به محل اتصالات سنسور متصل کنید و مقاومت آن را در دمای اتاق اندازه بگیرید. این مقدار بایستی 10 کیلو اهم نشان داده شود. اگر عددی که اهم متر نشان می دهد، کمتر یا بیشتر از این مقدار بود،  سنسور NTC خراب است .

7. روش تست سنسور دود پکیج

سالم بودن سنسور دود هم با انجام تست قطعات پکیج با مولتی متر صورت می گیرد. برای اینکار میلی متر را روی حالت بیزر تنظیم کنید. سیم های اتصال مولتی متر را به اتصالات سنسور وصل کنید تا صدای بیزر شنیده شود.

اگر کلید در حالت NC و دما در حالت پایین قرار گرفته باشد، صدای بیزر به گوش می رسد اما اگر  کلید به صورت NO باشد، بیزر از خود صدا تولید نمی کند.  در این لحظه اگر حال سیم ها را وصل کردید و سر فیش ها را به آرامی تکان دادید و صدای بیزر هی قطع و صل می شود. این کلید خراب شده است و بایستی تعویض شود.

8. تست قطعات برد پکیج

به دلیل وجود انواع خازن و دیوید بر روی برد پکیج دیواری، احتمال خرابی در آن ها وجود دارد. برای تست این قطعات برد پکیج ابتدا باید به سراغ سنسورهای متصل به پکیج بروید و آن ها را تک به تک چک کنید. بعد از اینکه از سلامت آن ها مطمئن شدید، یک به یک آن ها را از برد اصلی قطع کنید تا جایی که سنسور یا بخش خراب برد پیدا شود.

 

9. تست برد پکیج

همان طور که در بالا گفته شد، می توان کلیه قطعات برد پکیج را تک به تک چک کرد تا قطعه خراب را شناسایی نمود. اما اگر مشکل از خود برد پکیج باشد، تست خود برد پکیج به کمک دستگاهی به نام تستر برد انجام می شود. زمانی که برد الکترونیکی پکیج به این تستر برد پکیج متصل شود دقیقا مثل نصب شدن روی یک پکیج واقعی عمل می کند. اگر اختلالی در کارکرد تستر وجود داشت، برد ایراد دارد؛ باید تعویض شود.

مشاوره مرکز فروش تلفن:02177272942

سخن پایانی

در این مقاله به آموزش تست قطعات پکیج پرداخته شد. با توجه به حساسیت این قطعات در کارکرد بهتر پکیج بایستی کلیه این قطعات هنگام راه‌اندازی آزمایش و تست شوند. تاکید می کنیم در صورتی که در زمینه فنی و پکیج تخصصی ندارید، هرگز خودتان اقدام به تست قطعات پکیج شوفاژ دیواری نکنید.

اگر هم در زمینه پکیج کار می کنید و تخصص دارید، برای تامین قطعات پکیج با هر برند و مدلی، می توانید با مرکز فروش قطعات پکیج تماس بگیرید. این مرکز به خوبی پاسخگوی نیاز شما خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *